logo hecht vzw

Team

Anja Boers

Al jong voelde ik dat het begeleiden van mensen om meer in hun kracht te komen, om vanuit hun vollepotentieel in het leven te staan, mijn passie is. Maar het duurde nog even voor ikéchtop mijn juistepadzat.Ik studeerde succesvol af alsMaatschappelijk Werkeren Criminoloogen starttealshulpverleneren vrijwilligerscoördinatorbij de Dienst Slachtofferhulp.Van hieruit maakte ik een sprongnaar de onderzoekswereld en vervolgensnaarJustitieom als Criminoloog tewerkgesteld te worden.Doorheen mijnloopbaan bouwdeheel watexpertiseop m.b.t. de thema’s verlies, rouw, emotionelepijn, trauma en groeiprocessen.Maar hoelangerik inondersteunendefuncties stond hoe meer ik deverbinding op een diepere laag van mens tot mens miste.
Anja Boers Hecht vzw

Lara Vanbeveren

Al van jongs af aan was het mijn droom iets bij te kunnen dragen tot het welzijn van kinderen en jongeren, alleen wist ik nog niet hoe…  Ik besliste criminologie te studeren aan de UGent. Maar ook na nog enkele vakken extra mee te volgen op de faculteit van pedagogie en psychologie en de faculteit van de filosofie, was mijn honger niet gestild. Tijdens stages, werkervaringen en vrijwilligerswerk ondervond ik dat er meer moest zijn. Dat anderen helpen op een diepere laag moest kunnen, vanuit een échtere verbinding. 

Vanuit mijn verlangen om binnen een therapeutische setting aan de slag te gaan volgde ik de tweejarige opleiding ‘Integratief verlies en rouwcounselor voor kinderen en jongeren’ in de Bleekweide. Het is in deze visie en manier van werken dat ik mijn hart verloor. Op hetzelfde moment volgde ik de opleiding ‘Kinderyoga docent’ bij Amba-Amba, een mooie aanvulling en verrijking om via spel, beweging, creatieve expressie en relaxatie op weg te gaan met kinderen en jongeren. Vanuit de vaststelling dat heel wat ouders zoekende zijn in het ouderschap en de emoties die hiermee gepaard gaan, volgde ik de ervaringsgerichte jaaropleiding ‘Postpartum Consulent’ bij Lieve Van Weddingen. Sindsdien maak ik deel uit van het Postpartum Consulent Netwerk en verdiep ik me steeds verder in het thema. Om mij verder te inspireren in de creatieve therapie volgde ik de jaaropleiding ‘Creatieve werkvormen inzetten bij hulpvragen’ bij Balans. Momenteel rond ik het laatste jaar van de opleiding ‘Integratief Psychotherapeut’ aan het AIHP af. Verder ben ik mij aan het verdiepen in Focusing-experiëntiële psychotherapie via ‘Focussen Vlaanderen’ en volg ik het traject tot ‘EMDR Europe Practicioner’ bij Integrativa.  

Ik geloof in levenslange groei. Ik leer nog elke dag om meer en meer te worden wie ik écht ben. Elke stap zorgt ervoor dat er weer een laagje meer loskomt. Mijn hart openen, kwetsbaar durven zijn, helen. Tonen wie ik ben. Doen waarvoor ik hier ben. Hierdoor voelt mijn authenticiteit heel puur. Je vindt bij mij zachtheid, veiligheid, rust en vertrouwen. En een bezielde gretigheid in het samen zoeken, in beweging komen, individueel of in groep. Wie ben ik nog? Ik ben zelf mama van twee kinderen. Ik hou van de geluksmomentjes in gezinsverband, de natuur, zwemmen-lopen-yoga, lekker eten, lezen en opladen in contact met familie en vrienden. 

En toen kwam ik terecht op een lezing gegeven door Lut Celie, waar ze de visie van de Bleekweide uit de doeken deed. Onmiddellijk wist ik dat datgene wat zij vertelde iets was wat ik van binnen voelde borrelen maar nooit zelf onder woorden of in een beelden kon brengen. Uiteindelijk ben ik aan de tweejarige opleiding tot verliescounselor voor kinderen en jongeren begonnen, en ondertussen studeer ik verder tot integratief psychotherapeut.             

Ik ben iemand die erg gelooft in de kracht van mensen (zo schreef ik mijn masterproef over de originele ideeën achter het concept ‘empowerment’ (die soms heel ver staan van de huidige heersende ideeën)), en gelooft dat elke kwetsuur kan omgevormd worden tot een kracht. Het is gewoon een kwestie van samen op zoek te gaan hoe we dit kunnen doen en hoe ik jou in dit proces kan begeleiden.             

Voor de rest ben ik gepassioneerd door paarden, reizen, mijn dochter die de wereld ontdekt en mensen die dingen in vraag stellen, mensen die urenlang kunnen discuteren, mensen die andere mensen doen nadenken en helpen groeien…